Beschreibung

Wovon handelt das Projekt?

#BerchemCreatives is een community van superdiverse creatieve entrepreneurs die elkaar inspireren, stimuleren en kruisbestuiven via netwerking en co-creatie in leegstaande winkels, magazijnen en kerken. Laagdrempelig, coachend en adviserend. #BerchemCreatives gelooft dat creativiteit, los van religie, cultuur of leeftijd, het nieuwe clubben is.
Berchem is een toffe buurt en er wonen en/of werken heel wat bekende creatievelingen. Maar dat in onze buurt nog veel onbekend talent rondloopt, is minder zichtbaar. Nochtans zijn er leegstaande ruimtes genoeg om ontmoetingsplaatsen te creëren én kruisbestuiving en creatief ondernemerschap te stimuleren. Berchem Creatives, een initiatief van en voor Berchemnaren, maakt er haar missie van om de lege panden één voor één, met de toestemming van de eigenaars, om te vormen tot creatieve hubs. Tijdelijke publieke ruimtes om precies te zijn, waar startende creatieve ondernemers een podium krijgen én waar ze elkaar en anderen kunnen inspireren met activiteiten zoals performances, exposities, inspiratie- en coachingsessies, … Telkens met de focus op één of meerdere thema’s: food, art, labs, design, café en podium.

We worden sinds 2017 gesteund door het District Berchem en de Stad Antwerpen.

Typen
Wie können wir dieses Projekt definieren?
  • Teilökonomie: Infrastruktur teilen
  • Kunst/Kultur
  • Bürgerverbindend
Startdatum 1. April 2016

Fotos

Abbildungen vom Verantwortlichen dieses Projekts geteilt.

Ziele

Was versucht dieses Projekt zu verwirklichen?

Hoofdkenmerken zijn: het community-gevoel, creatief ondernemerschap stimuleren en de buurt opfleuren door leegstaande panden in en rond de Statiestraat op te vullen met tijdelijke creatieve concepten.

Sinds onze opstart hebben we 42 CREATIEVE STARTERS structureel en financieel begeleid. 15 CREATIEVE HUBS ingevuld, met TOKO139 als meest recente. 9 POP-UPS opgericht in samenwerking met 'Pop-Up to date' (District Berchem).

Zielpublikum

Wer ist von dieser Initiative betroffen?

Aktoren

Welche Aktoren nehmen an diesem Projekt teil?
Creative Cities VZW Kunst- und Kulturverband

Standort

Das Gebiet, auf das diese Initiative Einfluss hat, und die Orte, wo sie sich abspielt.

Kontakt