Omschrijving

Waar gaat dit project over?

Het buurtcomité Kristus Koning is een initiatief dat allerlei activiteiten organiseerd. Zo werd er een pop-up bar opgericht in het Graaf Visartpark tijdens de zomerperiode.

Het buurtcomité zorgde dus voor de uitbating van de bar, maar organiseerde ook vijftien laagdrempelige activiteiten die door de buurtbewoners zelf werden gedragen: een picknick, een barbecue, workshop roomijs maken, knutselen, petanque, een dansavond, buurtwandelingen,...

Er was ook een boekenbar, waar burgen gratis boeken en tijdschriften konden (uit)lenen, alsook materiaal om te kubben, te petanquen, te voetballen, enz.

Types
Hoe kunnen we dit project definiëren?
  • Verbondenheid / Participatie

Foto's

Afbeeldingen gedeeld door de verantwoordelijke van dit project.

Doelen

Wat probeert dit project te verwezenlijken?

- Het park als ontmoetingsplaats voor buurtbewoners versterken;
- Kleinschalige en laagdrempelige activiteiten door en voor buren.

Doelpubliek

Wie wordt door dit initiatief geraakt?

-De initiatieven van het buurtcomité richten zich naar de bewoners van de wijk Kristus Koning maar iedereen is natuurlijk welkom. Het Visartpark is een populaire speelplek voor kinderen en een ontmoetingsplaats voor jong en oud . Het park ligt op een fietsroute in Brugge en is een veelgebruikte verpozingsplek voor fietsers.

-Voor dit project werd gecommuniceerd naar de wijkbewoners via een buurtkrant, affiches, een digitale nieuwsbrief en Facebook.

  • Alle inwoners

Actoren

Welke actoren doen mee aan dit project?
Stad Brugge Gemeente/Stad

Locatie

Het gebied waar dit initiatief invloed op heeft, en de plaatsen waar het zich afspeelt.

Contact