Omschrijving

Waar gaat dit project over?

De Babytheek geeft Brusselse spruitjes een duurzame start. Het is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, slechts enkele keren per jaar je nichtje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen,… De Babytheek is het antwoord voor jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal.

De eerste babytheek wordt geopend in het GC Elzenhof te Elsene, wat hopelijk inspirerend werkt voor andere plaatsen, om zo over heel Vlaanderen uitleendiensten voor duurzaam babymateriaal te laten ontstaan.

U kunt het verschil maken door deze organisatie te helpen dit uniek pilootproject op te starten waarin het sociale en economische aspect op een zeer duurzame manier met elkaar verenigd worden. Het project illustreert perfect hoe sterk en aangenaam een deeleconomie kan zijn en is het ideale instrument om mensen te stimuleren om te consuminderen. U versterkt met andere woorden de duurzaamheid en warme menselijkheid van onze samenleving.

Types
Hoe kunnen we dit project definiëren?
  • Deeleconomie: Goederen delen

Foto's

Afbeeldingen gedeeld door de verantwoordelijke van dit project.

Doelen

Wat probeert dit project te verwezenlijken?

Doelpubliek

Wie wordt door dit initiatief geraakt?

  • Alle inwoners

Actoren

Welke actoren doen mee aan dit project?
Be Planet Stichting van Openbaar Nut

Locatie

Het gebied waar dit initiatief invloed op heeft, en de plaatsen waar het zich afspeelt.

Contact